19:39:52 & 2011-11-17

Ut med det gamla (deppiga) och in med det nya (hurtiga, glättiga, gay (som i engelskan)), imorgon har jag ingen engelska - sovmorgon - och sen ska jag gå på två (!) filmer på Stockholm filmfestival. Sedan är det också fredag och inledandet till en standard hemmafestshelg. Man, you just gotta love it.
The Woods
"Desillusionerade av världen bestämmer sig en grupp ungdomar för att skapa ett eget utopiskt samhälle ute i skogen, men att bryta kontakten med omvärlden är kanske inte så enkelt i vår uppkopplade tid. Med hjälp av crowdfunding har regissören Matthew Lessner gjort en dräpande satir av idealistiska, facebook-besatta ungdomar."
Martha Marcy May Marlene

"Sean Durkin erhöll regipriset på Sundance för sin långfilmsdebut om Martha, en ung kvinna som lyckats frigöra sig från den sekt som hållit henne fången. Trots att hon befinner sig i säkerhet hos sin syster gör det förflutna sig påmint i minnen och drömmar, och gränsen dem emellan blir allt suddigare. Återhållsam thriller där »Winter’s Bone«-stjärnan John Hawkes gör en lysande insats i rollen som karismatisk sektledare."

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback